Σε τεντωμένο σχοινί- Αίτημα να έρθουν πλοία- Στήνει μπλόκα ο δήμος Μυτιλήνης


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ευρεία σύσκεψη στην κοινότητα Μόριας.

Σε αυτήν βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι δήμαρχοι της Λέσβου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, Αντιδήμαρχοι ο Χαράλαμπος Αθανασίου κα

Στην σύσκεψη πού έγινε σε τεταμένο κλίμα αποφασίστηκε να στηθούν μπλόκα από τόν Δήμο Μυτιλήνης στα όρια με τον δήμο Δυτικής Λέσβου ώστε να μην εισέρχεται κανένας μετανάστης που θα βγαίνει στις παραλίες της Δυτικής Λέσβου στην Μυτιλήνη.

Τώρα οι μετανάστες πού βγαίνουν στην δυτική Λέσβο, κάποιοι από αυτούς θα φιλοξενηθούν στην δομή της Συκαμιάς που έχει κλείσει , και οι άλλοι μέσα στα χωριά τουλάχιστον για σήμερα.

Ενώ οι μετανάστες που βγαίνουν στον δήμο Μυτιλήνης θα βρεθεί άμεσα χώρος για σήμερα και ένα μικρό μέρος θα πάει στην Μόρια οι οποία δεν αντέχει άλλους.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο Χαράλαμπος Αθανασίου έστειλαν αίτημα στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής να σταλούν στην Λέσβο άμεσα πλοία με σκοπό την αποσυμφόρηση της Μόριας έως αύριο.

Το αίτημα θα εξεταστεί στο ΚΥΣΕΑ πού συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στις 5 το απόγευμα..

Πάντως η κατάσταση στην Λέσβο μυρίζει μπαρούτι.

Πριν λίγο ένταση είχαμε στην Θερμη όταν μια βάρκα με μετανάστες προσέγγισε το λιμανάκι.

Κάτοικοι πού βρέθηκαν εκεί αντέδρασαν και δεν άφηναν τους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Στο σημείο βρέθηκαν και αλληλέγγυοι αλλά και η Νίκη Τσιριγώτη όπου δέχτηκαν επίθεση από τον κόσμο, όπως επίθεση δέχτηκαν εθελοντές από ΜΚΟ και μέλη της ύπατης αρμοστείας.