Δήμος Μυτιλήνης: "Δεν κλείσαμε τα σύνορα Μυτιλήνης- Δυτικής Λέσβου"


Επειδή  υπάρχει σύγχυση σχετικά με το δήθεν «κλείσιμο συνόρων» με ευθύνη του Δήμου Μυτιλήνης, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020 συναντήθηκαν εκτάκτως στο Κοινοτικό Κατάστημα της Μόριας ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, οι Πρόεδροι των χωριών Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα Μυτιλήνης, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων. Εκεί, μετά από συζήτηση, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Λόγω της εκτάκτου ανάγκης κάθε Δήμος επωμίσθηκε το βάρος των ροών που έρχονται στα δικά του διοικητικά όρια. 

2) Να καταβάλει ο κάθε Δήμος την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προσωρινής τους φροντίδας, καθώς η Μόρια έχει 25.000 πρόσφυγες/μετανάστες και αδυνατεί να αντέξει κι άλλους. Αυτό έγινε με προτροπή του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, οι δε αποφάσεις έγιναν με την σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των παρευρισκομένων.

Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών της Μόριας συγκεντρώθηκαν σε κομβικά σημεία των δρόμων για να στηρίξουν την απόφαση αυτή, φοβούμενοι την είσοδο μεταναστών στο ΚΥΤ υπό την καθοδήγηση των ΜΚΟ. Όλοι οι κεντρικοί και επαρχιακοί δρόμοι ήταν ανοικτοί για την διέλευση των πολιτών και δεν έκλεισαν ούτε στιγμή για την διέλευση τους. Οι ψευδείς αναφορές έχουν στόχο τον διχασμό των πολιτών του νησιού μας.  

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επικοινώνησαν με τον Πρωθυπουργό επί τόπου και ζήτησαν κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την αποστολή δύο πλοίων, για να δεχτούν τόσο τις ροές που έρχονται είτε από τον Δήμο Μυτιλήνης είτε από τον Δήμο Δ. Λέσβου, όσο και για την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας. 
Επίσης, ζήτησαν την άμεση εποπτεία των ΜΚΟ για να αποφευχθεί η εμπλοκή τους αυτές τις ώρες. 

Αυτές είναι στιγμές ευθύνης απέναντι στους Δημότες και των δύο Δήμων, είμαστε ενωμένοι και τίποτα δεν μας χωρίζει. Απλά ο καθένας βάζει τη δική του πλάτη, γιατί της Μυτιλήνης πλέον δεν αντέχει άλλο.