Ακόμα ένας στην «φάκα» της αστυνομίας για επίθεση σε βάρος αστυνομικών σε δωμάτια στην Γερα


Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου σε έκνομες ενέργειες, που έλαβαν χώρα προ μηνός περίπου κυρίως σε βάρος αστυνομικών στη Λέσβο

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου – ημεδαπού, σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα την 26η Φεβρουαρίου, κυρίως σε βάρος αστυνομικών στη Λέσβο (Σχετ: Το από 29-02-2020 Δελτίο Τύπου- ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΩ).

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβάλλεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης και της πρόκλησης φθορών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Το δελτίο τύπου στις 29 Φεβρουάριου

Συνελήφθησαν (14) άτομα για έκνομες ενέργειες, το τελευταίο πενθήμερο στη Λέσβο και τη Χίο

Ταυτοποιήθηκαν (11) ακόμη άτομα

Δεκατέσσερα (14) άτομα – ημεδαποί, συνελήφθησαν συνολικά στη Λέσβο και τη Χίο, για έκνομες ενέργειες που διεπράχθησαν κατά το τελευταίο πενθήμερο κυρίως σε βάρος αστυνομικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν έντεκα (11) ακόμη άτομα που διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν κατά περίπτωση και υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, περιλαμβάνουν τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της στάσης, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης φθορών, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων, βεγγαλικών και ασυρμάτου.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργούν κατά περίπτωση οι Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, Μυτιλήνης και Χίου.