Προβλήματα με ακυρώσεις πτήσεων στην Μυτιλήνη- Η ανακοίνωση της Ένωσης πρακτόρων Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΡΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη της διασφάλισης της υγείας  όλων μας, τα τουριστικά γραφεία στην πλειοψηφία τους λειτουργούν ήδη με μειωμένο ωράριο (κάθε γραφείο λειτουργεί με δικό του μειωμένο  ωράριο), και γίνεται μία προσπάθεια η εξυπηρέτηση να γίνεται μόνο τηλεφωνικός. Αν υπάρξει ανάγκη η φυσική παρουσία του πελάτη, τότε γίνεται με όλες τι προφυλάξεις που μας έχει επιβάλει η πολιτεία, και η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατά άτομο.

Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις από τις αεροπορικές εταιρίες, προς το παρών στην για  Αθήνα γίνονται σχεδόν  μία πτήση ημερησίως από την AEGEAN AIRLINES και μία από την SKY EXPRESS. Για Θεσσαλονίκη έχουμε προς το παρών μία πτήση την ημέρα, από δύο Παρασκευή και Κυριακή, καμία πτήση το Σάββατο.

Για τις πτήσεις που ακυρώνονται, ανάλογα με τις οδηγίες των εταιριών σε κάποιες επιστρέφονται τα χρήματα πίσω και σε κάποιες όχι, γίνονται μόνο ανοιχτά, διότι έχουν χωριστεί σε περιόδους για το πότε ακυρώθηκαν οι πτήσεις.

 Προς το παρών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν υπάρχουν αλλαγές.

Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Για αυτό σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε  τις μετακινήσεις εκτός νησιού αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Διότι αν σκληρύνουν και άλλο τα μέτρα, θεωρούμε ότι οι επιλογές θα μειωθούν αρκετά και θα υπάρχει δυσκολία στην μετακίνηση.