«Ποια είναι η θέση του υπουργού Υγείας για την εγκληματική συμπεριφορά της «’Ενωσης Ιατρών Λέσβου»;»


Ανακοίνωση της παράταξης κοινότητας Μυτιλήνης Ελεύθεροι Πολίτες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά τα μέτρα και τις συστάσεις της κυβέρνησης για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού, το Σάββατο 14/3 με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι 1.000 περίπου άτομα αλληλέγγυοι, αναρχικοί, ΜΚΟ, κόμματα της Αριστεράς κλπ., συμμετείχαν σε δύο (2) συγκεντρώσεις-πορείες (πρωί-απόγευμα) στο κέντρο της Μυτιλήνης. Η αγανάκτηση έγινε οργή διαπιστώνοντας ότι η «’Ενωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου» συμμετείχε και στήριζε τις συγκεντρώσεις προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να συμμετέχουν.

Τις συγκεντρώσεις αυτές πραγματοποίησε η «Αντιφασιστική» Πρωτοβουλία Λέσβου κατά των «κέντρων κράτησης», κατά των «ακροδεξιών προκλήσεων» και υπέρ των ανοιχτών συνόρων.

Σε μια εποχή λοιπόν που κάθε συνάθροιση είναι επικίνδυνη, βγήκαν κάποια ανεύθυνα και ιδεοληπτικά άτομα (μεταξύ αυτών και η Ενωση Ιατρών Ε.Σ.Υ.) να κάνουν πορείες μέσα στην πόλη, ο ένας δίπλα στον άλλο και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, θέτοντας σε κίνδυνο τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ανακοπεί η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού.

Το αν οι ίδιοι νοσήσουν, θα πρέπει να απασχολήσει τους εαυτούς τους και μόνο, αλλά ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλα άτομα, θα έπρεπε να απασχολήσει την δικαιοσύνη.

Αντιθέτως, οι «ακροδεξιοί» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους τους ανέβαλαν τον προγραμματισμένο για τις 15/3 Αγιασμό του Σταυρού στη θέση Απελλή.

Οι πολίτες της Μυτιλήνης εύλογα αναρωτιούνται:

1) Ποια είναι η θέση του υπουργού Υγείας για την εγκληματική συμπεριφορά της «’Ενωσης Ιατρών Λέσβου»;

2) Πού ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ο Εισαγγελέας να προστατέψουν τους πολίτες που ενδεχομένως να έρθουν τις επόμενες ημέρες σε επαφή με κάποιους από τους διαδηλωτές;

3) Πού ήταν η Περιφέρεια και ο Δήμος να διαμαρτυρηθούν;

4) Θα λογοδοτήσουν οι διοργανωτές στη δικαιοσύνη;

Μυτιλήνη, 15 Μαρτίου 2020
Παράταξη Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»