Συνύπαρξη: Άμεση τοποθέτηση-επίταξη ΑΤΜ για το ΚΥΤ της Μοριας


Επιστολή της Συνύπαρξης στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Προς

Τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου .κ Κώστα Μουτζούρη

Θέμα: Επείγουσα τοποθέτηση ΑΤΜ στα ΚΥΤ

            Κύριε περιφερειάρχη,

           
Στο τέλος του μηνός οι αιτούντες άσυλο  θα προσέλθουν στα ΑΤΜ των νησιών για να κάνουν ανάληψη του μηνιαίου βοηθήματος των 90 ευρώ που δικαιούνται.

Αντιλαμβάνεστε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, είναι αδιανόητο να συνωστισθούν πολλές χιλιάδες άνθρωποι στα υφιστάμενα ΑΤΜ των νησιών. Επίσης αδιανόητο είναι να γίνει δυσχερής ή και αδύνατη η ανάληψη του βοηθήματος, πού επιτρέπει την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων-μεταναστών.
             
Σας προτείνουμε να κινήσετε επειγόντως διαδικασία επίταξης ΑΤΜ των τραπεζών και να φροντίσετε να τοποθετηθούν στα ΚΥΤ των νησιών ή σε σημεία που θα κριθούν κατάλληλα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι τράπεζες είχαν κωφεύσει όταν στο πρόσφατο παρελθόν, πριν την πανδημία, τους είχε υποβληθεί αυτό το αίτημα. Τώρα δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία να αρνηθούν την ικανοποίησή του. Το επιβάλλει η υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με τις γενικές οδηγίες προάσπισης της δημόσιας υγείας, τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των προσφύγων-μεταναστών.