Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου-Ποιες είναι οι εξαιρέσεις


Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού. 

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζόμενων.

«Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας νομοθετεί και εφαρμόζει άμεσα ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων», τόνισε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και συμπλήρωσε τα εξής:

-Οι εργαζόμενοι των οποίων έληξε η κάρτα ανεργίας τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν επιπλέον το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι υπό ομαλές συνθήκες δε θα είχαν απώλειες εισοδημάτων, θα λάβουν το ειδικό προνoιακό επίδομα των 800 ευρώ.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση από τις 18/3 και μετά. Όμως, ακόμα και για όσους απολύθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να προστατευθούν εισοδηματικά.

Τέλος στη δήλωση του ο κ. Θεοχάρης σημειώνει, ότι δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντεγκλήσεις και τσακωμούς και υπογραμμίζει: «Είναι ώρα ευθύνης και εθνικής συστράτευσης προκειμένου να βγούμε από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Πηγή: skai.gr