Μηδενικές ροές στην Λέσβο - Ήσυχο το βράδυ που πέρασε


Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της Καθαράς Δευτέρας και έως τις 9 το πρωί σήμερα (03/03). Σε αυτό συμβάλλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, τα μπλόκα στη Μόρια παραμένουν και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι.
Υπενθυμίζεται ότι, οι κάτοικοι του νησιού από την Κυριακή, έστηναν μπλόκα σε διάφορες περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να εμποδίσουν την παραμονή των νεοεισερχομένων.

Τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, με Αστυνομία, Στρατό και Λιμενικό να βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.
Στο λιμάνι οι πρόσφυγες-μετανάστες

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης. Συνολικά 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.


Στους παραπάνω 334 στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Πηγή www.newsbomb.gr