Ήθελε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος η τουρκική ακταιωρός! Η νέα σοβαρή πρόκληση (βίντεο)


«Σκοπούμενη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας τη σύγκρουση της τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφους του λιμενικού της Κω.

Δείτε video ντοκουμέντο λίγο μετά τη σύγκρουση.

Ο Ερντογάν συγκρίνει την Ελλάδα με τους ναζί, σε μια νέα άθλια επίθεση κατά της χώρας μας και συγχρόνως στέλνει ακταιωρούς στο Αιγαίο να κινηθούν απειλητικά κατά σκαφών του ελληνικού Λιμενικού. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επιθετική ενέργεια τουρκικού σκάφους κατά περιπολικού του λιμενικού, ανοιχτά της Κω!Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.03.2020). Στις 05:45 στα ανοιχτά της Κω και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός έπεσε, εσκεμμένα, σε περιπολικό σκάφος «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του», όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.
Το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρών υλικές ζημιές στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Το video ντοκουμέντο 

Video ντοκουμέντο απ’ όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Αιγαίο ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. “Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. τα κάγκελα στην κουπαστή)” ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας.


Η ανακοίνωση του λιμενικού

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. 

Από πρόκληση σε πρόκληση 

Η νέα ακραία πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από την παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης! 

Το βίντεο με την νέα τουρκική πρόκληση ελήφθη από την ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή (06.03.2020). Πηγη newsit.gr