Μιχάλης Μαμακος:«Οι ακραίες συμπεριφορές δυσφημούν το νησί μας»


Ανακοίνωση της παράταξης Μαμάκου για τα τελευταία γεγονότα με το μεταναστευτικό

Η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

Τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας και με δεδομένες τις κρίσιμες εξελίξεις που διαμορφώνονται και με τον Ερντογάν να «εργαλειοποιεί» με τον πιο κυνικό τρόπο το μεταναστευτικό -προσφυγικό, αποδεικνύουν ότι χάθηκε η ψυχραιμία και η λογική στη διαχείριση του μείζονος εθνικού αυτού προβλήματος.

Οι διχαστικές λογικές που δηλητηριάζουν σχέσεις και κόβουν γέφυρες συνεννόησης δεν μπορεί να συνεχίζουν να κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, που διατυπώνουν κυρίως σε  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπρόσωποι του τόπου μας που καλούνται υποτίθεται να διαχειριστούν την κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται. Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι αν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου μας δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους , δεν συντονίσουν  τις ενέργειες τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τότε δεν αποκλείεται ακραία στοιχεία να αναλάβουν δράση, οξύνοντας καταστάσεις και εκθέτοντας στα μάτια της κοινής γνώμης το νησί  με ακραίες συμπεριφορές που το δυσφημούν και το προσβάλλουν. Ίσως κάποιοι και να επιδιώκουν αυτήν την εικόνα, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να έχουν ενδεχομένως και πολιτικά ή αλλα οφέλη, αλλά το επικίνδυνο του πράγματος δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία  και προβληματισμό.

Δεν μπορεί μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί στο νησί το τελευταίο διάστημα, με την αψυχολόγητη κίνηση της κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ  και όσα συνέβησαν με τις εικόνες «εμφύλιας» σύρραξης, όπου οι ακρότητες κυριάρχησαν , αλλά και αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία  κρίσιμα 24ωρα, κάποιοι να εξακολουθούν να διχάζουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, που παίρνει πλέον και άλλες διαστάσεις.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτό το «τοξικό» κλίμα που κάποιοι καλλιεργούν συστηματικά εδώ και πολύ καιρό προς όφελος πολιτικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων, προκαλεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα αντί να τα λύνουν. Το ζητούμενο όμως είναι πως ως τόπος θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο που βρισκόμαστε, εκτιμώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, με τις συντονισμένες κινήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με την επιβεβλημένη πίεση προς την κυβέρνηση να αναλάβει δεσμεύσεις που να εκτονώνουν τη σημερινή κατάσταση στο νησί.

 Η παράταξη μας στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου που της αναλογεί, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να επικρατήσει η κοινή λογική και ο ρεαλισμός στις όποιες αποφάσεις του δήμου μας, που δρομολογούν λύσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού, που τόσο βαρύνει τη ζωή του νησιού μας και της τοπικής κοινωνίας.

Για την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας»
ο επικεφαλής
Μιχ. Μαμάκος