Συναγερμός σε 6 νησιά και την Λέσβο– 25χρονος «έσπασε» την καραντίνα για διακοπές στην Ικαρία


Σε επτά νησιά και στην Καβάλα ιχνηλατούν τις επαφές που ενδεχομένως είχε ο 25χρονος από την Ικαρία ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοιό και νοσηλεύεται.

Ο νεαρός είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Βρετανία και έσπασε την καραντίνα, για να μεταβεί στην Ικαρία.

Συναγερμός σε 7 νησιά και την Καβάλα καθώς ένας 25χρονος γιος επιχειρηματία που είχε γυρίσει από το Λονδίνο, έσπασε την καραντίνα και επισκέφθηκε το νησί με πλοίο.

Λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό.

Ο νεαρός, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με αεροσκάφος και μέσα σε ειδική κάψουλα, κατά την παραμονή του στο νησί είχε κινηθεί στις περιοχές Ράχες και Άγιο Πολύκαρπο και είχε έρθει σε επαφή με ντόπιους.

Ο δήμαρχος Ικαρίας με σχετική ανάρτηση του στο Facebook ζητά σε όποιον βρισκόταν στο ίδιο πλοίο από τις 20 Μαρτίου με τον 25χρονο ασθενή να παραμείνει στο σπίτι του σε απομόνωση και να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο.

To πλοίο «Blue star Mykonos με το οποίο ταξίδεψε ο 25χρονος ξεκίνησε το δρομολόγιο του την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως έχει περάσει από Σύρο, Μύκονο, Ικαρία, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Καβάλα.

Ήδη στη Λήμνο αναζητούνται τα δεκαέξι άτομα που αποβιβάστηκαν εκείνη την ημέρα στο νησί ώστε να τεθούν άμεσα σε καραντίνα.

Με αφορμή το περιστατικό στην Ικαρία, αλλά και τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί της Μυτιλήνης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Βρουλής ζητά από εδώ και πέρα να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδέψουν προς τα νησιά ανεξάρτητα από το εάν έρχονται ή όχι από το εξωτερικό.

Και σε άλλα όμως νησιά της Ελλάδας υπάρχει μια ανησυχία που μπορεί να μην έχουν βρεθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα , σε ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο όμως οι δομές υγείας τους δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Σε καραντίνα έχουν μπει οι ναυτικοί του πλοίου «Θεολόγος Π» καθώς δύο μέλη του πληρώματος εμφάνισαν συμπτώματα. Από το πλοίο είχαν αποβιβαστεί 17 επιβάτες στην Άνδρο, 13 στη Μύκονο και 8 στην Τήνο.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.Πηγή megatv.com