Αναχώρησε το αρματαγωγό Ρόδος από το λιμάνι Μυτιλήνης με 450 μετανάστες


Με κατεύθυνση την ενδοχώρα αναχώρησε στη 1 το Σάββατο το μεσημέρι το αρματαγωγό Ρόδος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 4 Μαρτίου φιλοξενώντας 450 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα στη 1 και 2 Μαρτίου

Και οι οποίοι σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν έχουν δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασύλου. Την αναχώρηση είχα προαναγγείλει σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Αυτοί που έφθασαν, τις τελευταίες 15 ημέρες, κρατήθηκαν ξεχωριστά» τόνισε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε πως «σήμερα, ξεκινάμε τις μετακινήσεις από τα νησιά όσων ήρθαν από την 1 η Μαρτίου σε κλειστές δομές στις Σέρρες και στη Μαλακάσα. Ξεκινάμε με 450 άτομα που φεύγουν από τη Λέσβο. Ήδη, το καράβι πρέπει να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι. Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι».

Για τα κλειστά κέντρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δε συνεχίζονται οι εργασίες. Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να μας προτείνουν τον ακριβή τρόπο που θεωρούν οι τοπικές κοινωνίες ότι ανταποκρίνεται στις δικές τους απαιτήσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου, θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε δυο κινδύνους που είχαμε προβλέψει. Την ένταση στη Συρία και τον κίνδυνο του κορoνοϊού».

Στο μεταξύ, στη Λέσβο κατέφθασαν σήμερα και χθες, δύο νέες βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες. Χθες, στον Μόλυβο έφθασε μια βάρκα με 45 ανθρώπους που παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα στην περιοχή. Σήμερα, άλλα 25 άτομα αποβιβάστηκαν στο Ακρωτήρι Κόρακας.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ