Καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται στα νησιά ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Π. Βουρλης


Το γεγονός ότι όλα τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (με εξαίρεση το χθεσινό στη Μυτιλήνη) εμφανίστηκαν από ντόπιους που ήρθαν από το εξωτερικό ή την Αθήνα οδήγησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας να στείλει την παρακάτω επιστολή. 

Το πρόσφατο κρούσμα στην Ικαρία απέδειξε πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί ο ιός από όσους έρχονται στα νησιά μας (είτε για λόγους ασφαλείας.... είτε από επιστροφή από το εξωτερικό)

Αναλυτικά η επιστολή: 

Προς: 1) Υπουργό Μεταναστευσής και Ασύλου κο Νοτη Μηταρακη 2)ΕΟΔΥΥ 3)Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικη

Αξιοτιμοι κυριοι,
Τα κρουσματα του COVID - 19 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  μας έχουν δείξει ότι εμφανίστηκαν σε ντόπιους  που επέστρεφαν από το εξωτερικό η από την Αθήνα.

Επομένως όλοι όσοι έρχονται  στα νησιά μας με πλοίο η αεροπλάνο  θα πρέπει να ελεγχονται  και να καταγράφονται , να δίνονται τα στοιχεία τους στο Λιμενικό και στις  αστυνομικές  Αρχές ,  να επιτηρούνται καθημερινά ώστε να εφαρμόζεται η καραντίνα των 14 ημερών , με τις απαραίτητες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουν ατομική ευθύνη και να μην πραγματοποιούν  άσκοπες μετακινήσεις.  

                                                                 Ο Αντιπεριφερειάρχης       
                                                 Δημοσιας Υγείας  και  Κοινωνικής Μέριμνας
                                                                      Παντελής Βρουλής