Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων- 1000 πρόστιμο στους παραβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)


Έξοδος από τα σπίτια μας μόνο για τα απαραίτητα. Όλες οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Ποιες είναι οι αποδεκτές εξαιρέσεις. Πως θα γίνεται από εδώ και πέρα η κυκλοφορία.

Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ανά περίπτωση.



Όπως μάλιστα διευκρίνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ALPHA, οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται και στα σπίτια μας!

Επίσης αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση οι πολίτες να μένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στον μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός σπιτιού πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για: 

Την μετάβαση στην εργασία
Επίσκεψη στον γιατρό
Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
Μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία
Μετάβαση στην τράπεζα
Μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δυο άτομα τηρώντας απαρέγκλιτα την απόσταση του ενάμισι μέτρου και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεεργασίας

Όπου από την φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεεργασία τότε οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και εκ περιτροπής.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη σύσταση στις εταιρείες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call centers) για την ανά δυο μέτρα απόσταση ασφαλείας των εργαζομένων.

Πηγή newsit.gr