Το σχέδιο της κυβέρνησης εν μέρει πέτυχε- Η αντίδραση συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.. (VIDS, PICS


Εφιαλτική αναμένεται να είναι μια ακόμη νύχτα σε Διαβολορεμα και Καραβα με τα ΜΑΤ να συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την εκτεταμένη ρίψη χημικών στους διαδηλωτές.

Αν και ο κόσμος έχει απωθηθεί από την μια πλευρά προς τον Άγιο Φανούριο συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ. Ενώ ίδιο σκηνικό έχουμε και στην άλλη πλευρά προς Μανταμαδο εκεί που βρίσκεται η είσοδος προς την επιταγμένη περιοχή.

Μετά τα επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα μεσάνυχτα οι μάχες συνεχίστηκαν σε Καραβα και Διαβολορεμα στις δυο διόδους προς την επιταγμένη περιοχή Καβακλη.

Στην Καραβα όπου σας μεταδώσαμε τις απευθείας εικόνες «πολέμου» συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες μετά τις 16.00, όπου είχε οριστεί ως ώρα για συνάντηση από πολίτες όλης της Λέσβου

-Στην Καραβα

Μεγάλος αριθμός οχημάτων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Μανταμάδο και την περιοχή της Καράβας ώστε να ενισχύσει τα μπλόκα των κατοίκων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέκλεισαν λίγο πριν από την Καράβα και με κυκλωτικές κινήσεις άρχισαν ένα απίστευτο όργιο βίας.


Δακρυγόνα να πέφτουν στην ψύχρα μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, κροτίδες κρότου -λάμψης, ρίψεις νερού στο πλήθος με την αύρα και ξυλοδαρμοί.

Πληροφορίες αναφέρουν για 1ή 2 προσαγωγές ή συλλήψεις.  Δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσά τους και ο Περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας. 

Όσοι έχασαν την ψυχραιμία από το συγκεκριμένο κόσμο πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ. Μια από αυτές βρήκε και Ι.Χ. όχημα του Περιφερειάρχη που είναι στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα.  Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Περιφερειάρχης είναι στην Καράβα καθώς η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. 


Εντύπωση προκαλεί οι στάση των ΜΑΤ που βρίζουν τους κατοίκους του νησιού με χαρακτηρισμούς  "γκασμάδες" "θα σας γ@....." και άλλες βρισιές που δεν έχει νόημα να αναφερθούν.

Στο μεταξύ σοβαρές ζημιές υπέστησαν σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανάκια στην περιοχή.
Η στάση της Αστυνομίας έχει εξοργίσει την κοινωνία της Λέσβου και αν δεν παρέμβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. 

-Στο Διαβολορεμα

Ακολούθησαν ανάλογα γεγονότα και στο Διαβολορεμα, ενώ όπως μας ενημέρωσαν  υπήρξαν και ομάδες νεαρών που έκαναν πλέον επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κλεφτοπόλεμος στα δύσβατα σημεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν δύο τουλάχιστον τραυματισμοί πολιτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης..


Για αύριο το πρωί έχει οριστεί συνάντηση πολιτών στην ΔΕΗ με σκοπό να ξεκινήσουν και πάλι για την Καραβα ενώ αναμένονται να αρχίσουν και οι πρώτες εργασίες περίφραξης της περιοχής Καβακλη με το πρώτο φως της ημέρας.

Τελικά επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που σας μεταφέραμε για την άφιξη 3 διμοιριών ΜΑΤ στην Μυτιλήνη και μάλιστα με C-130. Το LesvosPost σας μετέδωσε Live την ετοιμασία των ανδρών των ΜΑΤ στο λιμάνι Μυτιλήνης και την κίνηση για την Καραβα.

Οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονται από τα μεσάνυχτα στην Λέσβο θα διανυκτερεύσουν στο στρατόπεδο Μανταμαδου καθώς κανένα ξενοδοχείο δεν τους δέχτηκε