Το Βόρειο Αιγαίο στην Αθήνα: Ηχηρό ΟΧΙ από τους Αιγαιοπελαγίτες στα σχέδια της Κυβέρνησης (PICS,VIDS)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δήμαρχοι και φορείς των νησιών του Βόρειου Αιγαίου για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών στις περιοχές τους.

Οι δήμαρχοι  με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και κατοίκους συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Η κινητοποίηση των νησιωτών αποτελεί απάντηση στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό με κυρίως επίδικο αντικείμενο την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το «πράσινο φως» στο υπουργείο Μετανάστευσης να επιτάσσει εκτάσεις και ακίνητα για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές με πορεία έφτασαν ειρηνικά έξω από τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι Βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Μαρία Κομνηνάκα 


 «Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».


  «Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

"Θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους, έχω ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη", επανέλαβε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως η μάχη μόλις τώρα ξεκίνησε!


Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

Με πληροφορίες samos24.gr, lesvosnews.net