Κοντά στον Μανταμαδο η νέα δομή μεταναστών;- Τι λέει στο L.P ο πρόεδρος της Τ.Κ Μανταμαδου Χ. Τζελαιδης


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χτες το Lesvosnews.net και έχει ακουστεί τις τελευταίες ημέρες η τοποθεσία για την νέα δομή στην Λέσβο έχει βρεθεί και είναι στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας»  κοντά στο Μανταμάδο και κοντά στη θέση» Κλεφτόβιγλα»  που βρίσκεται και ο ΧΥΤΑ Λέσβου

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα διοικητικά όρια ανάμεσα στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.  Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους πρακτικούς έχει προκριθεί ως η καλύτερη επιλογή.

Το LesvosPost.com επικοινώνησε μετα από αυτήν την πληροφορία με τον πρόεδρο της Τ.Κ Μανταμαδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή ο οποίος μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τον έχει ενημερώσει κανένας γι αυτήν την νέα δομή στην τοποθεσία «Καράβας»   και ότι ο ίδιος έκανε αυτοψία στην περιοχή και δεν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν ότι θα γίνει εκεί η δομή.

Ο πρόεδρος του Μανταμαδου πάντως θέλοντας να προλάβει καταστάσεις μας είπε πως είναι αντίθετοι με την κατασκευή οποιαδήποτε δομής και όχι μόνο στον Μανταμαδο αλλά γενικά σε όλη την Λέσβο.

Μάλιστα σήμερα είναι προγραμματισμένο ένα άτυπο τοπικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του γι΄αυτήν την πληροφορία και τις επόμενες ημέρες αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο χωριό ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και φορείς και να είναι σε επαγρύπνηση με σκοπό την αποτροπή κατασκευής οποιαδήποτε δομής στον τόπο τους.

Αξίζει να συμποσούμε ότι κατά την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015 ο Μανταμαδος δέχτηκε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων κα μεταναστών καθώς καθημερινά δεκάδες βάρκες έβγαιναν σε Τσονια, Συκαμια, Ασπροποταμο κτλ, και τότε ο πρόεδρος Χ. Τζελαιδης είχε παραχωρήσει το γήπεδο Μαντμαδου για να φτιάξουν εκεί μια προσωρινή δομή για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες όπως και είχε γίνει κιόλας.