Στην “HO.RE.CA. 2020” & στο “GASTRONOMY FORUM” η Λέσβος


“HO.RE.CA. 2020” & “GASTRONOMY FORUM”  
 Εκδήλωση Chef’s Club of Greece “Αποστάγματα & συνοδευτικά εδέσματα Λέσβου”  

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Chef’s Club of Greece “Αποστάγματα & συνοδευτικά εδέσματα Λέσβου”, στο πλαίσιο του ετήσιου “Gastronomy Forum” της εξειδικευμένης έκθεσης για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση (hotels, restaurants & cafes) “HO.RE.CA. 2020”.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και οργάνωσε την όλη παρουσίαση των αποσταγμάτων και των συνοδευτικών εδεσμάτων της Λέσβου, σε μία οργανωμένη γαστρονομική εκδήλωση προς το κοινό και τους επαγγελματίες της έκθεσης. Το συντονισμό της όλης οργάνωσης, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ενώ την οργάνωση της αποστολής, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. Πάνος Πίτσιος. 

Την παρουσίαση του λεσβιακού ούζου, ως έναν παγκοσμίως ξακουστό "ελληνικό θησαυρό" και ως το πιο ευρέως διαδεδομένο ούζο στον κόσμο, ανέλαβε ο Μυτιληνιός στην καταγωγή executive chef και μέλος του "Chef's Club of Greece" Παναγιώτης Μελιδώνης. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ιστορίας του λεσβιακού ούζου και των ποτοποιίων του νησιού από τον Παναγιώτη Μελιδώνη, στο ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο μαγειρικής του “Gastronomy Forum”, διεξαγόταν υπό την καθοδήγησή του, ζωντανή μαγειρική με συνοδευτικά πιάτα του ούζου, από τους chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης, την οποία τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Πρόεδρος του “Chef’s Club of Greece” Τάσος Πρωτοψάλτης, καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ. της Λέσχης, ακολούθησε το αποχαιρετιστήριο πάρτι του “Gastronomy Forum” της HO.RE.CA.,  με τα ούζα και τους μεζέδες της Λέσβου να έχουν την τιμητική τους, αφού αποτέλεσαν τα “κεράσματα” στους προσκεκλημένους επαγγελματίες και το κοινό της έκθεσης.      

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Π.Β.Α. Πανάγος Κουφέλος, δήλωσε:

“Η παρουσίαση αυτή, είχε το χαρακτήρα της συνολικής προώθησης του γαστρονομικού πλούτου της Λέσβου, με κυριότερους αποδέκτες τους ίδιους τους Έλληνες Chefs, αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου. Όλοι οι executive chefs, αλλά και η πληθώρα των chefs – μελών του Club, καθώς και οι επαγγελματίες επισκέπτες της HO.RE.CA., είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υψηλή ποιότητα και τη γαστρονομική αξία της διατροφής και των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, με βασικό “μοχλό” τo oύζο και τα συνοδευτικά του που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της Λέσβου.’’

Οι επιχειρήσεις της Λέσβου, που διαθέτοντας τα εξαιρετικά τους προϊόντα, παρουσιάστηκαν στο “Gastronomy Forum” του “Chef’s Club of Greece”, ήταν: 


Α. ΟΥΖΑ & BRAND NAMES

ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε. (ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ): “ΑΦΡΟΔΙΤΗ”, “ΕΥΖΩΝ”, “ΠΡΑΣΙΝΟ”, “ΜΠΛΕ”

Ε.Π.Ο.Μ. Α.Β.Ε.Ε.: “MINI”, “ΦΗΜΗ”, “ΛΕΣΒΟΣ”

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. (ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ): “ΠΛΩΜΑΡΙ”, “ΑΔΟΛΟ”, “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”

ΛΕΒΑ Α.Ε.: “ΣΜΥΡΝΙΩ”

ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ι. ΥΙΟΙ: “MATIS”

ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΙΝΟΥ”: “LINOS”

ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ “ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.”: “SAMARAS”

ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.: “VETO”

ΤΡΙΧΩΝΑΣ Π. & Θ. Ο.Ε. – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: “ΑΙΓΑΙΟ”


Β. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

“ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ & ΧΑΧΛΕΣ

“ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

“ΒΑΣΙΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ” ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ: ΧΑΧΛΕΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

“ΚΛΑΒΑΣ” ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ, ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

“ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  

“ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ” ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ: ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ 

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ “ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

“ΠΑΥΛΕΛΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ο.Ε.” ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

“THEROS” ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΗΛ. & ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Π.: ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ “ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗ”: ΤΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ “ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗ”: ΤΥΡΙΑ ΘΕΡΜΗΣ

“ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ: ΑΥΓΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Π.Β.Α. Πανάγος Κουφέλος, δήλωσε:

“Η παρουσίαση αυτή, είχε το χαρακτήρα της συνολικής προώθησης του γαστρονομικού πλούτου της Λέσβου, με κυριότερους αποδέκτες τους ίδιους τους Έλληνες Chefs, αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου. Όλοι οι executive chefs, αλλά και η πληθώρα των chefs – μελών του Club, καθώς και οι επαγγελματίες επισκέπτες της HO.RE.CA., είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υψηλή ποιότητα και τη γαστρονομική αξία της διατροφής και των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, με βασικό “μοχλό” τα ξακουστά αποστάγματα. Η εν λόγω παρουσίαση, είχε και τουριστική διάσταση, δεδομένου ότι βασικός στόχος ήταν να “περάσει” το μήνυμα στο υποσυνείδητο των επαγγελματιών και του κοινού, ότι το ούζο και τα συνοδευτικά του (μεζέδες), αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γαστρονομικού τουρισμού & πολιτισμού της Λέσβου”.