ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης «Καταδικάζουμε τα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου»


Ανακοίνωση:

«Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου και κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα του νησιού μας.

Τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες μας θλίβουν ως ακαδημαϊκούς πολίτες και ως απλούς κατοίκους, γι’ αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να έρθουν μεταξύ τους σε συνεννόηση προκειμένου να λήξει το συντομότερο δυνατόν η κατάσταση που πλήγωσε ανεπανόρθωτα το νησί μας.

Είναι λυπηρό να είμαστε θεατές αυτών των σκηνών, αλλά μην αγνοούμε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για να μπορεί και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ορθοποδήσει, καθώς όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές έχουν επηρεάσει τις εγγραφές των φοιτητών στην σχολές της Λέσβου, γεγονός το οποίο έρχεται να προσθέσει άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα για την επιβίωση του νησιού.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι γνωστοί- άγνωστοι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και δήθεν αλληλέγγυοι που έλαμπαν δια της απουσίας τους πέντε χρόνια, αφού αντί να ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο, απασχολούνταν σε ΜΚΟ να έρχονται σήμερα και να μας απειλούν.»