Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι Μυτιλήνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.)

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων ( Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός σακιδίου πλάτης τρία (03) δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας τρίτων προσώπων, είκοσι (20) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ασφάλειας – γνησιότητας και ογδόντα (80) ενεργοποιημένες κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.


Επίσης

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα  εντός των εσωρούχων του τρία (03) δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας τρίτων προσώπων, με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.


Επίσης

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα  εντός των αποσκευών του ένα (01) διαβατήριο και μία (01) άδεια διαμονής άλλου προσώπου, με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.