ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια σε Χίο και Λέσβο: Οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Το μήνυμα ότι «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές» και «οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας» έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφερόμενος στις εικόνες, που μεταδόθηκαν σε ΜΜΕ και social media, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι “το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος”.

Κατέστησε σαφές ότι “όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή. Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη” και προανήγγειλε ότι “οι αποφάσεις που χρειάζονται να παρθούν θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του σώματος αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η αστυνομία και οι αστυνομικοί σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου”.