Συνεχίζει ακάθεκτος ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης- «Φιάσκο» η εκπομπή που όλοι περίμεναν στον ΣΚΑΙ


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εκπομπή ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ με παρουσιαστή τον Παύλο Τζιμα στον ΣΚΑΙ που όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου περίμεναν .

Καλεσμένοι ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Σάμου, Χίου.

Σε αυτήν ακούσαμε πολλές υποσχέσεις από τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νοτη Μηταρακη, τα γνωστά δηλαδή φύλαξη συνόρων, ταχεία εξέταση ασύλου, έλεγχος ΜΚΟ και επιστροφές στην Τουρκία, εγκατάσταση ATM στο ΚΥΤ της Μοριας- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩαλλά και το περιβόητο φράγμα των συνόρων.

Από αυτά όλα που είπε ο υπουργός δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα στην Λέσβο..

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπεραμύνθηκε των θέσεων του όσο τον άφησαν και δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί καμιά νέα δομή στην Λέσβο και όταν και αν έρθουν να χαράξουν την νέα δομή θα μας βρουν μπροστά τους.

Ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταρακης συνέχεια δήλωνε ότι θα κατασκευαστούν άμεσα οι νέες δομές στα νησιά χωρίς όμως να πει το που για ακόμα μια φορά, αλλά αποκάλυψε πως όλα αυτά θα ειπωθούν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/02/20 με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη ο πρώην υπουργός κος Μουζαλας έμεινε πιστός στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί και προσπάθησε να δείξει την καλή εικόνα του μεταναστευτικού όταν ήταν υπουργός..

Ποια άραγε;;; Οι εικόνες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους..

Το μόνο που έχει δίκιο είναι ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Λέσβο με 7000 μετανάστες και η ΝΔ τους πήγε στους 21.000+ όσο και να λέει ο Μηταρακης ότι φταίνε οι αυξημένες προσφυγικές ροές…

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μίλησε λίγο και στάθηκε και αυτός στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για καμιά δομή στην Λέσβο, ενώ προσπάθησε να μιλήσει για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά δεν τον άφησαν να πει πολλά.

Συγκλονιστικό ήταν το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από την Μορια με τους κατοίκους και τον πρόεδρο να παρουσιάζουν την πραγματικότητα όχι όμως όσα λένε το τελευταίο διάστημα ίσως ο ΣΚΑΙ να έκοψε τα πολλά λόγια που ακούμε το τελευταίο διάστημα από τους κατοίκους του χωριού.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση από την όλη εκπομπή είναι η συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας που ζήτησε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα.   

Στην εκπομπή δεν ήταν καλεσμένος και δεν μίλησε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου καθώς δεν έχει ακόμα το πρόβλημα του μεταναστευτικού άσχετα αν πάνε να του το φορτώσουν με την κατασκευή νέας δομής είτε στην Άντισσα είτε στον Μανταμαδο όπως ακούστηκε τελευταία.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετα το τέλος της εκπομπής σε ανάρτηση του δήλωσε:

«01:40 , ξημέρωμα Παρασκευής. Θα τα λέω κι ας μην μ αφήνουν κάποιοι. Πολλοί όμως ακούν. Όλοι πια έμαθαν και παραδέχονται το πρόβλημά μας. Κάτι καλό θα βγεί. Σε 5 ώρες , μετά στις 07:00 ,θα τα ξαναπούμε στον ΑΝΤ1 TV , στου Γιώργου Παπαδάκη.»