Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου : Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά.. στις επιτάξεις και τις άλλες αντιδημοκρατικές ενέργειες!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου για τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά μας

Η Διοικούσα Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων της Λέσβου σε συνεδρίαση της σήμερα κατέληξε μετά από διαλογική συζήτηση στην παρακάτω ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε φυλακές ψυχών, σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά!

Είμαστε σε ετοιμότητα να σταματήσουμε τις επιτάξεις και τις άλλες στρατιωτικού τύπου αντιδημοκρατικές ενέργειες της Κυβέρνησης

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις όταν επιχειρήσουν να τις υλοποιήσουν.

Διεκδικούμε :

Να κλείσουν τώρα όλα τα κέντρα καταγραφής και διαμονής, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Να πιεστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δεχτεί τους πρόσφυγες – μετανάστες

Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.