Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταμάδου «Η λύση δεν είναι η δημιουργία μιας κλειστής δομής και μάλιστα εντός δασικής έκτασης»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανακοίνωση του Ανθρωπιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηλιαχτίδα Μανταμάδου σχετικά με την  υπόθεση της  κλειστής δομής στην τοποθεσία Καράβα.

Ο Σύλλογος μας βάσει καταστατικού προασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες και αρχές και με κάθε τρόπο στέκεται δίπλα στον συν-ανθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλη, την εθνικότητα. Παράλληλα φροντίζει με κάθε τροπο το φυσικό περιβάλλον.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης, τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες/μετανάστες όσο και για τους γηγενείς κατοίκους.

Η λύση δεν είναι η δημιουργία μιας κλειστής δομής και μάλιστα εντός δασικής έκτασης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σύλλογος στη δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή μας, γιατί αυτό πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε κάθετα αντιθετοι στη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου δομης στην περιοχής μας γιατί αυτό πλήττει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον.

Η λύση δεν είναι να κλειστουν 5000 άνθρωποι σε μια φυλακή έως οτου απελαθούν, γιατί εύλογα απορεί κανείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους 20000 που θα βρίσκονται εκτός της υποτιθέμενης δομής.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για επίταξη της περιοχής της Καράβας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όχι μόνο γιατί μας γυρίζει σε χουντικές πρακτικές που προ πολλού έχουν καταρριφθεί αλλά και γιατί εκμηδενίζουν το δικαίωμα των κατοίκων να υπερασπιστούν τον τόπο τους και τα δικαιώματα τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με κάθε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα σημεία φιλοξενίας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό στον αγώνα για επιβίωση της τοπικής κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου για ΟΛΟΥΣ όσους βρίσκονται στο νησί και όχι ΜΟΝΟΝ για εκείνους που ηρθαν μέτα την ψήφιση του τελευταίου νόμου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μη γίνει κανένα hot spot σε κανένα σημείο του νησιού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πιεστεί η ΕΕ για ισομερή καταμερισμό των προσφύγων μεταναστών.

εκ του ΔΣ του Συλλόγου