Στον δήμο Δυτικής Λέσβου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και πρώην Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επισκέφτηκε τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, τον πρώην βουλευτή Γιώργο Πάλλη, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Καραβασίλη και κλιμάκιο αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, με το Δήμαρχο να παρουσιάζει στην πρώην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης τις διοικητικές αρρυθμίες που ακόμα υπάρχουν μετά την διάσπαση του τέως Δήμου Λέσβου. Αλλά και να συζητά μαζί της πιθανές σχετικές παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο διάστημα που μεσολάβησε από την διάσπαση του Δήμου Λέσβου και στα βήματα και τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να αρχίσει στοιχειωδώς να λειτουργεί ο νεοσύστατος Δήμος, αλλά και για τις σημαντικές ελλείψεις που ακόμα παρατηρούνται και πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να τις καλύψει.
Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, με αφορμή και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες δομές στο νησί.


Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, οι Αντιδήμαρχοι Ιορδάνης Ιορδάνου, Στρατής Ζαφείρης και Ζαχαρούλα Ιωακείμ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άρης Ελευθερίου και ο ειδικός συνεργάτης Κώστας Κατσαρός.     


Η πρώην Υπουργός ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για τη συνάντηση αυτή, ζήτησε και θα λάβει ένα υπόμνημα με τις θέσεις και τα προβλήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου και υποσχέθηκε να παρέμβει όπου κρίνει ότι μπορεί, με σχετικές Ερωτήσεις της στη Βουλή.