Την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση στον Μανταμαδο για την επίταξη της Καραβας- Προσφεύγει στο ΣτΕ ο δήμος δυτικής Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)


Όπως ψηφίστηκε χτες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Αύριο Τέταρτη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση κατοίκων και φορέων στον Μανταμαδο για λήψη αποφάσεων και έναρξη των δράσεων μας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη της περιοχής Καραβας του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την ίδρυση της νέας κλειστής δομής των Προσφυγών/μεταναστών στο νησί μας..

Παράλληλα αποφασίστηκε ο δήμος δυτικής Λέσβου να προσφύγει στο ΣτΕ και να μπλοκάρει την επίταξη της Καραβας, επίσης αν και θα ανακοινωθεί αύριο υπάρχει περίπτωση να κατέβει μαζικά ο δήμος δυτικής Λέσβου και οι κάτοικοι στην Μυτιλήνη με σκοπό να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

Επίσης αύριο στην Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί η δημιουργία επιτροπής αγώνα αλλά και η δημιουργία ομάδων περιφερούσης της περιοχής Καραβας, ενώ σε ετοιμότητα να είναι τα μηχανήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου ώστε να μπλοκάρουν τις εισόδους της Καραβας σε περίπτωση έναρξης εργασιών.

Η ανακοίνωση για την αυριανή Γενική Συνέλευση:

«Σας καλούμε όλους την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο πολυκεντρο του Μανταμαδου στις 19:00 για λήψη αποφάσεων και έναρξη των δράσεων μας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη της περιοχής καραβας του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την ίδρυση της νέας κλειστής δομής των Προσφυγών/μεταναστών στο νησί μας. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του τόπου μας.»

Σχετικά με το μείζον θέμα της επίταξης περιοχής στην τοποθεσία «Καράβα», το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Λέσβου κατέληξε στη χθεσινή του συνεδρίαση ομόφωνα σε αυτά τα οκτώ σημεία:

1.  Απόφαση να μην παραστεί ο Δήμαρχος στη συνάντηση της Πέμπτης με τους Υπουργούς Επικρατείας και Μετανάστευσης και απόφαση να κληθούν να πράξουν ομοίως και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης με τον Περιφερειάρχη

2.      Να κληθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

3.      Κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των δύο δήμων της Λέσβου και του Περιφερειακού (εξουσιοδότηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δ. Λέσβου κ. Γελαγώτη να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης κ. Χατζηγιάννη)

4.      Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣΤΕ κατά της απόφασης επίταξης της περιοχής κοντά στην «Καράβα»

5.      Λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου την Τετάρτη (12/2) στις 7 το απόγευμα
6.      Δημιουργία ομάδων περιφρούρησης της επίμαχης περιοχής
7.      Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα

8.      Παράσταση του Δημάρχου σε επικείμενο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου αντιδρά στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι δεν θα δεχτεί η κοινότητα να γίνει ανοικτό ή κλειστό κέντρο μεταναστών στο Μανταμάδο και εξηγεί τους λόγους.