Μ. Σχοινιάς: "Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διαστρεβλωσε τα λόγια μου"


Αιχμές από το Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διαστρέβλωσε τα λόγια του.

Με ένα αιχμηρό tweet και επικαλούμενος το χθεσινό κεντρικό θέμα του Politischios.gr ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς, βάλλει κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εκθέτοντας τον προσωπικά και αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του.
Τι είχε αναφέρει ο Κώστας Μουτζούρης
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε χθεσινή του ανάρτηση απέδωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης τα εξής λόγια: «...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία ...» 

Το Tweet του Μαργαρίτη Σχοινά
Η απάντηση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο ήρθε λίγες ώρες αργότερα που με αφορμή το δημοσίευμα του Politischios.gr ανέφερε: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες», χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. 

Πηγή: politischios.gr