Πετσας για επεισόδια σε Λέσβο «Όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες θα πρέπει να κοιτάμε την ασφάλεια- Κάποιοι είχαν ρουκέτες και μολότοφ»


Μήνυμα αποφασιστικότητας όσον αφορά στην κατασκευή των κλειστών δομών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στέλνει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

"Εξαντλήσαμε το διάλογο. Δε μπορεί ο διάλογος να είναι άλλοθι για αδράνεια. Οποιαδήποτε τοπική αντίδραση, που μπορεί να έχει ως βάση τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι κατανοητή σε ένα βαθμό. Εμείς λέμε στους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες θα πρέπει να κοιτάμε την ασφάλεια. Η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μεμονωμένα θέματα. Δεν ήταν αυθόρμητοι κάτοικοι. Κάποιοι είχαν ρουκέτες και μολότοφ…", τόνισε ο κ. Πέτσας. Όσον αφορά στην αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, που κατήγγειλε προπηλακισμό του, ο κ. Πέτσας θύμισε τη ρήση του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία σημασία έχει από ποια πλευρά βρίσκεσαι όταν πέφτει μία μολότοφ…

"Είναι ανάγκη να κλείσουν, το ταχύτερο δυνατό, οι σημερινές άναρχες δομές. Και για να κλείσουν οι δομές αυτές είναι ανάγκη να δημιουργηθούν προηγουμένως οι κλειστές.  Δεν μπορεί να κλείσουν οι υφιστάμενες δίχως να φτιαχτούν νέες. Και βέβαια δεν μπορεί να μην υπάρχει στα νησιά  καμία δομή. Είναι πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο.  Δεν υπάρχει άλλη οδός, παρά μόνο η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου. Και βασικός άξονας του σχεδίου αυτού είναι η κατασκευή των κλειστών δομών. Και αυτό είναι πρωτίστως προς όφελος των τοπικών κοινωνιών", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κοροναϊός,  κορώνει μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί "υγειονομική βόμβα". Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν", συμπλήρωσε.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Χίο 

Τα μηχανήματα του στρατού πάντως ξεκίνησαν τις εργασίες τους στη Χιο υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο. Όπως βλέπετε το σημείο είναι στη μέση του πουθενά και δεν επιβαρύνει τους κατοίκους κ τις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σημείο όπου γίνονται εργασίες βρίσκεται σε απόσταση από κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις του νησιού.