ΟΝΝΕΔ Λέσβου «Καταδικάζουμε τα επεισόδια- Μόνο λύπη και προβληματισμό μας προκαλούν οι εικόνες της βίας των ΜΑΤ κατά πολιτών»


Ανακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ Λέσβου:

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου καταδικάζει τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου. Είναι αυτονόητο ότι εικόνες ανθρώπων που τους ασκείται βία από τα ΜΑΤ δεν μας γεννούν κανένα άλλο συναίσθημα πέρα από λύπη και προβληματισμό.

Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας από το 2015, δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπέρ των κλειστών δομών, του ελέγχου των ΜΚΟ, της φύλαξης των συνόρων, της ταχύτερης απονομής ασύλου και γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο 25.000 και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες να συνεχίσουν να παραμένουν κάτω από αυτές τις συνθήκες στο νησί μας.

Δεν έχουμε ξεχάσει τα τελευταία πέντε χρόνια ανοιχτών συνόρων, ατελείωτων ΜΚΟ, και επικοινωνιακής «αριστερής» αλληλεγγύης, πέντε χρόνια που συσσώρευσαν 70.000 αιτούντες ασύλου και ξεχείλισαν το ποτήρι.

Δεν ανεχόμαστε εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, εκείνους που έλεγαν ότι οι μετανάστες λιάζονται, εκείνους που έλεγαν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, που χαρακτήριζαν όλους όσους αντιδρούσαν ως ακροδεξιούς και φασίστες να είναι στην πρώτη γραμμή και να «αγωνίζονται» για ανοιχτές δομές υποστηρίζοντας το μπάχαλο της Μόριας, τις ουρές των ΑΤΜ πλήττοντας έτσι τις αφίξεις που αναμένονται για την τουριστική περίοδο.

Δεν παραβλέπουμε την προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν τον αγώνα των συμπολιτών μας σήμερα, ενώ ήταν αυτοί που επί πέντε χρόνια έλαμπαν δια της απουσίας τους, επιδιώκοντας πολιτικές καριέρες εις βάρος τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες και στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας οι οποίοι δεν αντέχουν να ζουν στη σκιά του φόβου και επέλεξαν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εφαρμόσει μια διαφορετική- οργανωμένη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα.

Αισιοδοξούμε ότι η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τοπικούς φορείς του νησιού μας θα έχει αίσια έκβαση με τη λογική να πρυτανεύει και με την επίτευξη ρεαλιστικής λύσης για το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.