Στον δήμο δυτικής Λέσβου και επίσημα το απορριμματοφόρο από τον Δήμο Περιστερίου


Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης ενός απορριμματοφόρου από τον Δήμο Περιστερίου προς τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη να υπογράφει την παραλαβή αυτού στο Περιστέρι.

Η συμφωνία είχε σφραγιστεί από τον περασμένο Οκτώβρη με τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στα ειδικά προβλήματά του.

Η παραλαβή υπεγράφη με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Περιστερίου κα Τσιώτα-Μάρκου και το όχημα πρόκειται να μεταφερθεί και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μιχάλη Ρούσση τις επόμενες ημέρες.


Το όχημα είναι 20τονο τριαξονικό απορριμματοφόρο, είναι απολύτως λειτουργικό και ελέγχθηκε από υπαλλήλους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αθήνα. Ενώ εκτιμάται πως η ένταξή του στο μηχανοκίνητο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, θα αποφορτίσει σημαντικά τη σημερινή διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων. Αφού λόγω του τεράστιου όγκου του νέου οχήματος, θα λιγοστέψουν τα δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ, τα οποία ως γνωστόν έχουν μεγάλο κόστος και φθορές.    

Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου, έχει κατορθώσει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία να αντικαταστήσει με σύγχρονα οχήματα τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του. Σαν αποτέλεσμα αυτής του της επιτυχίας, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, με το αξιοσημείωτο του κοινωνικό έργο, παραχωρεί δωρεάν τα παλαιά οχήματα του Δήμου του, σε Δήμους που κρίνει ότι χρήζουν υποστήριξης. Η συνεργασία του κ. Παχατουρίδη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο για την παραχώρηση του εν λόγω οχήματος, ξεκίνησε από το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Έχω αναφερθεί ξανά στην πρότυπη λειτουργία και  διαχείριση του Δήμου Περιστερίου, όλα αυτά τα χρόνια της Δημαρχίας του κ. Παχατουρίδη. Από την πρώτη στιγμή που τον ενημερώσαμε για τις ειδικές ανάγκες του νεοσύστατου Δήμου μας, ανταποκρίθηκε άμεσα. Η γραφειοκρατία ήταν δυστυχώς εξαντλητική και μας καθυστέρησε, αλλά η παραχώρηση είναι πλέον γεγονός και θα μας δώσει λύσεις στον τομέα της Καθαριότητας. Οφείλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά δημοσίως τον κ. Παχατουρίδη για την παραχώρηση του οχήματος».