Με λαμπρότητα η πρώτη ορκωμοσία για το 2020 των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2020 Α΄ΕΣΣΟ στο ΣΥΠΟ Μυτιλήνης


Με λαμπρότητα η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών

Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν όρκο τιμής και πίστης προς την πατρίδα και την ελευθερία στην σημερινή, Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020, τελετή ορκωμοσίας, που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο στο 221 ΤΕ λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.


Πρόκειται για νεοσύλλεκτους, της 2020 Α΄ ΕΣΣΟ, προερχόμενους από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας, που κατατάχθηκαν μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος κατάταξης, δηλαδή με την κατάργηση των γνωστών κέντρων εκπαίδευσης και την δημιουργία των σημείων υποδοχής οπλιτών (ΣΥΠΟ).


Οι νέοι οπλίτες είχαν παρουσιασθεί στο ΣΥΠΟ Λέσβου, που λειτουργεί στο στρατόπεδο του «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΚΡΗ ΜΙΧΑΗΛ» στην Κράτηγο Μυτιλήνης 


Στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία ας σημειωθεί έγινε με θρησκευτικό, αλλά και πολιτικό όρκο για όσους είχαν εκφράσει σχετική επιθυμία, παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και πλήθος γονέων και συγγενών από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας.

Την ημερήσια διαταγή του κέντρου διάβασε ο δ/κτης του 221 ΤΕ και το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ.


Μετά το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρήλασαν στο χώρο της Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ ακολουθησε μικρή δεξίωση στα εστιατόρια της μονάδας για συγγενείς, οπλίτες, εκπροσώπους των ΜΜΕ, αρχών κτλ..