Καρναβάλι 2020 στην Αγία Παρασκευή- ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ώρα 11:30 το μεγάλο καρναβάλι της Αγίας Παρασκευής στις 11:30


Ο Λαογραφικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου παραδοσιακά και φέτος πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις των Αποκριών του νησιού και υπόσχεται κέφι, αυθορμητισμό, σάτιρα και φιλόξενη διάθεση σε όλους τους Αγιαπαρασκευώτες και τους επισκέπτες κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Η παρουσία του Λαογραφικού Συλλόγου στα αποκριάτικα δρώμενα θα είναι δυναμική και ποικιλότροπη για άλλη μία χρονιά με το μεράκι, το ταλέντο και την αγάπη στις τοπικές παραδόσεις να αποτελούν οδηγό και αντίδοτο στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας.
 
Το βράδυ του Σαββάτου 22   Φεβρουαρίου  2020  (ώρα 21:00) ο Λαογραφικός Σύλλογος μαζί με τη Λέσχη «Ομόνοια» θα διοργανώσουν αποκριάτικο γλέντι με τουμπερλέκια και αποκριάτικα τραγούδια την αίθουσα της Λέσχης «ΟΜΟΝΟΙΑ» στην Αγία Παρασκευή. 

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  2020 (ώρα 18:30) στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς που βρίσκεται στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής η καρναβαλική ομάδα του Λαογραφικού Συλλόγου θα παρουσιάσει αποκριάτικο θεατρικό δρώμενο διάρκειας 60 λεπτών  εμπνευσμένο από τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς του χωριού πριν τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου,  29 Φεβρουαρίου  2020 , από τις 13:30 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου θα στήσουν παραδοσιακό γλέντι με τουμπερλέκια και μασκαρεμένους “Γιουρούκδις”. Στη συνέχεια ο περιοδεύων θίασος θα επισκεφθεί με σατιρικά σκετς και αποκριάτικα τραγούδια όλες τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ. Θα ακολουθήσει ολονύχτιο γλέντι στα καφενεία και στις καφετέριες.

Οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού Συλλόγου για τις φετινές απόκριες θα κορυφωθούν με το καθιερωμένο   παραδοσιακό  καρναβάλι της Καθαρής Δευτέρας (2 Μαρτίου 2020 , 11:30 πμ) με παρέλαση αρμάτων στην κεντρική πλατεία και παρουσίαση σατιρικών σκετς.