19.000€ σε πολιτιστικούς συλλόγους για τις Απόκριες από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου- 6 σύλλογοι της Λέσβου παίρνουν επιχορήγηση


Επιχορήγηση τοπικών Συλλόγων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την διοργάνωση Αποκριάτικων εκδηλώσεων στα πλαίσια πολιτιστικών τοπικών δράσεων για την ανάδειξη τοπικών εθίμων.

Με πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου οι επιχορηγήσεις των Συλλόγων που είχαν καταθέσει εμπροθέσμως ( έως 15/12/2019) αίτημα διοργάνωσης Καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στην εισήγηση που κατατέθηκε στην Οικονομική Eπιτροπή από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού ελήφθησαν υπ όψιν τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας καθώς επίσης και η αποδεδειγμένη- καθιερωμένη διαχρονικά δράση των Συλλόγων στην διοργάνωση Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων ανέρχεται στα 19.500€ και οι Σύλλογοι που επιχορηγούνται ανά είναι οι παρακάτω:

1) ΛΕΣΒΟΣ : Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου « Ο Μεσότοπος», Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακοίλων, Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Φίλοι της Παράδοσης», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΙΩΝ

2) ΛΗΜΝΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΔΡΟΥ

3)ΧΙΟΣ : Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου « Γ. Θεοτοκάς», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΧΙΟΥ "Αγ, Μηνάς ", ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ «ΚΥΔΙΑΝΤΑ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών Χίου, ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΙΘΙΟΥ «Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΙΜΗΝ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΤΙΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, ΣΥΛΛΓΟΣ ΝΕΝΗΤΩΝ «Η ΒΟΚΑΡΙΑ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ

4) ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Οινουσσών «ΟΙΝΟΕΣΣΑ»

5)ΣΑΜΟΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΘΕΩΣ "Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ ", ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΜΟΥ «Η ΚΥΒΕΛΗ»

6) ΙΚΑΡΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Ο «ΟΡΦΕΑΣ»

Για να είναι δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων προς τους Συλλόγους- πέρα από τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί εμπροθέσμως έως 15/12/2019- θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρεται από τους διοργανωτές ότι οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η εκταμίευση θα γίνει μετά την προσκόμιση στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου των τιμολογίων δαπανών τα οποία θα έχουν εκδοθεί στην επωνυμία των Συλλόγων.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη