Υγειονομική βόμβα η παράνομη αγορά στο ΚΥΤ της Μόριας- 17 κιλά κρέας εντόπισε η περιφέρεια μέσα σε παραπήγματα


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη διενήργησε εκ’ νέου στις 19/02/2020  έλεγχο στο ΚΥΤ Μόριας με μικτό κλιμάκιο ελέγχου.

Διαπιστώθηκε ότι, αλλοδαπός διέθετε προς πώληση εντός σκηνής πρόβεια σφάγεια 7kg αγνώστου προέλευσης  και σε παράπλευρη σκηνή βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα 10kg σφάγεια αμνών και αιγοπροβάτων αγνώστου προέλευσης, πάνω σε ρυπαρό ύφασμα, τεμαχισμένα. Τα ανωτέρω κρέατα ήταν αφυδατωμένα με ελαφρά δυσοσμία. Κατασχέθηκαν συνολικά 17kg τεμάχια κρέατος.


Το αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης ορίστηκε ως μεσεγγυούχος για αδρανοποίηση και  καταστροφή ενώπιον κτηνιάτρων. Συνελήφθη ο αλλοδαπός , συντάχθηκε αναφορά και ενημερώθηκε η κα. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης. 



Οι απαραίτητοι έλεγχοι νομιμότητας θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες μας ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας.



Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, την (19-02-2020) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων αυτών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του ποσότητες κρεάτων, με σκοπό την πώληση, χωρίς να πληρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και διάφορα σκεύη και εργαλεία.

Τα προαναφερόμενα τρόφιμα και αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.