Κυριάκος Μητσοτάκης :«Η κατασκευή των κλειστών δομών φιλοξενίας θα προχωρήσει κανονικά- Θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες» (VID)


Μητσοτάκης εφ' όλης της ύλης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο Μητσοτάκης για το Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον ανασχηματισμό

Για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η κατάργησή του το καλοκαίρι και γι’ αυτό προχώρησε στην επανασύστασή του, ενώ υπερασπίστηκε και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, αλλά και την τοποθέτηση του διδύμου Μηταράκη-Κουμουτσάκου στην ηγεσία του. Έστειλε επίσης νέο μήνυμα πως η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για το άσυλο σημαίνει πως άμεσα όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα επιστρέφει στην Τουρκία και πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «μαγνήτης» για τους μετανάστες. Σε ό,τι αφορά τις κλειστές δομές φιλοξενίας, τόνισε ότι η κατασκευή τους θα προχωρήσει κανονικά και πως θα υπάρξει και διάλογος, αλλά και αντισταθμιστικά ωφελήματα και στήριξη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού άμεσα, αλλά τόνισε με νόημα πως στην πρώτη αξιολόγηση των υπουργών του θα λάβει υπόψη τις επιδόσεις του και πως δεν θ’ αφήσει κανέναν να παίζει με… δύο κίτρινες κάρτες – αν και υπάρχει και η απευθείας κόκκινη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης