Ήρθε είδε, άκουσε, έκανε τις βόλτες του και έφυγε από την Λέσβο ο υφ. Αγ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκας


Την Μυτιλήνη επισκέφτηκε χτες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας. 

Ο κ. Σκρέκας το πρωί επισκέφτηκε και περιηγήθηκε στη μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου «Κατσακούλη» που αποτελεί το παλιότερο τυποποιητήριο ελαιολάδου του νησιού.

Επίσης, επισκέφθηκε την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και το ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης όπου ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης, έθεσε στον υφυπουργό θέματα όπως η αγροτική οδοποιία, το φράγμα Πλωμαρίου, η στελέχωση του Γραφείου ΟΓΑ, η παραχώρηση του παλιού Λιμεναρχείου από το υπουργείο στον Δήμο Μυτιλήνης, η τιμή του λαδιού και η ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων.


Ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση των παραγωγικών τάξεων του Νομού υπό την αιγίδα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διοργανωμένη από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, παράρτημα Αιγαίου, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Κώστα Μπαγινέτα.

Επίσκεψη στη Δυτική Λέσβο 

Τιμητική επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρεκα, συνοδεία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της ΝΔ κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κώστα Μπαγινετα, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος, καλωσόρισε τον Υφυπουργό και συζήτησε για λίγη ώρα μαζί του, παρουσία όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία αλλά και την καλή διάθεση να συζητήσει μάλιστα για λίγη ώρα για τα φλέγοντα ζήτημα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και να απαντήσει ανοιχτά σε ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων.


Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, που φιλοξενεί την πραγματική οικονομία του νησιού και τον πρωτογενή τομέα.

Μαζί με τον Υπουργό, στην Αγία Παρασκευή βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πανάγος Κουφελος και ο Μελετητής Γιάννης Φλώριδης. Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Στρατής Ζαφείρης, συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε ο Υφυπουργός με τους φορείς του νησιού, εξασφαλίζοντας νέα, δια ζώσης επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο εγγύς μέλλον.

Το απόγευμα ο κ. Σκρέκας όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ συναντήθηκε με  κοινωνικούς φορείς ενώ πριν αναχωρήσει για την Αθήνα επισκέφθηκε το τυροκομείο «Μυστακέλλη» στο Μανταμάδο και το Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ζωοτροφών του γαλακτοκομικού και ελαιουργικού συνεταιρισμού της Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

με πληροφορίες  ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ενημέρωσε τα κυβερνητικά στελέχη για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ παρέδωσε στο Υφυπουργό σχετικό Υπόμνημα με τα εξής ζητήματα:

- Αγροτική Οδοποιία
- Φράγμα Πλωμαρίου
- Στελέχωση του Γραφείου ΟΓΑ
- Παραχώρηση του Παλαιού Λιμεναρχείου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Δήμο Μυτιλήνης
- Τιμή Λαδιού
- Ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων