Τα ΑΜΕΑ, η υποστήριξη συλλόγων, η δημιουργία πλατφόρμας, και οι απόκριες πρώτες προτεραιότητες για την Δ.Κ Μυτιλήνης


Την περασμένη Δευτέρα 27/1/2020, η Δ/Κ Μυτιλήνης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, παρουσία  του Δημάρχου Μυτιλήνης κου Ε. Κύτελη, Αντιδημάρχων, του Γ. Γρ. του Δήμου Μυτιλήνης κου Ηρ. Κουντουρέλλη, του Αντιπροέδρου του ΛΤΛ κου Κ. Παπαδόπουλου, του κου Χ. Αδαλή ως εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κου Π. Χριστόφα, της Δημοτικής Συμβούλου Μυτιλήνης κας Ε. Χιωτέλλη, εκπροσώπων των 11 συνοικιακών συμβουλίων της πόλης κι άλλων δημοτών.


Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου τόνισε ότι σε άλλη μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά για τον τόπο, η Δ/Κ Μυτιλήνης θα συνεχίσει τις δράσεις και παρεμβάσεις της για την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών και για την πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης. Παράλληλα έθεσε το πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Μυτιλήνης ως ισότιμο αυτοδιοικητικό εταίρο για τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, χωροταξικός σχεδιασμός, πολιτισμός, κοινόχρηστοι χώροι κ.ά.) αλλά και για τη λειτουργία της Δ/Κ ως θεσμό. Χαιρετισμό απηύθυνε κι ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κος Ε. Κύτελης.


Τυχεροί της βραδιάς οι δημότες Αντώνης Νείρος (φλουρί βασιλόπιτας), Ιωάννης Βλάχος, Μυρσίνη Αδαλή και Στρατής Ασλάνης που κέρδισαν τοπικά προϊόντα προσφορά της ποτοποιίας Pernod Ricard Hellas (ΕΠΟΜ ΑΒΕΕ) και 2 τόμους της εταιρίας Λεσβιακών Μελετών προσφορά από τον φιλόλογο-ιστορικό κο Σ. Αναγνώστου.

Ακολούθησε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης, όπου συνοπτικά αποφασίστηκαν τα εξής:

Η αποδοχή πρότασης του δημότη ΑΜΕΑ κου Δ. Καψιμάλη για παρεμβάσεις προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και δρόμους της πόλης και η πρόταση των μελών του Συμβουλίου για σύσταση νέας δημοτικής επιτροπής για την εξέταση κι επίλυση ζητημάτων προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στην πόλη.

Η υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών η συμμετοχή – συνδιοργάνωση σε προσεχείς αποκριάτικες γιορτές που θα ανακοινωθούν.
Η προώθηση πρότασης της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» προς το Δήμο Μυτιλήνης για δημιουργία πλατφόρμας λογισμικού καταγραφής κι εξυπηρέτησης αιτημάτων & προβλημάτων δημοτών (δημοσίου ενδιαφέροντος), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με την εποπτεία της Δ/Κ Μυτιλήνης.

Η Δ/Κ Μυτιλήνης εύχεται σε όλους τους δημότες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και δημιουργία!

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης


Αλέκος Κουζινόγλου