Με λαμπρότητα η πρώτη πανηγυρική θεία λειτουργία του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης


Εορτάστηκε, την, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης η Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας και η υποδοχή του νέου έτους.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου, μετά το πέρας της οποίας τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη εισόδω στο Νέο Έτος παρουσία του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, των Τοπικών Αρχών, του Στρατού και των Βουλευτών του Νομού Λέσβου.


Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβει στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι μετέβει στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για το νέο έτος παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης, του Στρατηγού και των λοιπών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή ekklisiaonline.gr