Σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τα αδέσποτα από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και τον συντονισμό του συλλόγου «Ομάδα Εθελοντικής Δράσης» καθώς και ενός ευρύτερου δικτύου εθελοντών από όλες τις δημοτικές ενότητες, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ξεκινά τη φιλόδοξη προσπάθεια περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της δράσης, έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο κτηνιατρείο της Αγροτικής Στέγης της Καλλονής: λειτουργεί σε πρώτη φάση με την ευθύνη της εθελόντριας κας Ελευθερίας Ζαχαριάδου (6946457819) καθημερινά από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα (με δυνατότητα μεταφοράς και φιλοξενίας για ένα βράδυ), όπου μπορεί ο κάθε δημότης να επικοινωνεί και να δηλώνει (εναλλακτικά και στο email perivallon@mwlesvos.gr)  την παρουσία αδέσποτων σε κάθε περιοχή και τα στοιχεία αυτών (σκύλος, γάτα, αρσενικό ή θηλυκό). Το πρόγραμμα ωστόσο παρέχει εδώ και ενάμιση μήνα και δυνατότητα τσιπαρισμάτων αλλά και αποπαρασιτώσεις.

Σκοπός  της πρώτης αυτής ενημέρωσης σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη, είναι να γίνει γνωστή στο κοινό η φιλόδοξη προσπάθεια, που συνδέεται μάλιστα με τη γνωστή πρόθεση και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Κεραμιδωτός της Άγρας, έχοντας καταθέσει μάλιστα σχετική πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

«Σύντομα θα συσταθεί και η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και ειδική επιστημονική επιτροπή», δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή η Αντιδήμαρχος κα Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και συνέχισε: «Όμως οι μέρες των στειρώσεων είναι αρκετές και χρειαζόμαστε τη βοήθεια εθελοντών για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό καλούμε όσους και όσες γνωρίζουν αδέσποτα της περιοχής τους που χρειάζονται στείρωση να επικοινωνούν με το πρόγραμμα.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συμβίωσης ανθρώπων και ζώων. Το φαινόμενο των αδέσποτων είναι σε έξαρση και είναι υποχρέωσή μας είναι καταρχάς η ενημέρωση, κατά δεύτερο η ευαισθητοποίηση και εν συνεχεία, η προώθηση των στειρώσεων και των υιοθεσιών».