Κάλεσμα στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με θέμα το προσφυγικό από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχόμαστε ευτυχισμένο κι αγωνιστικό το 2020 σε όλους τους συναδέλφους και καλούμε στη σύσκεψη φορέων του νησιού μας με θέμα το προσφυγικό που καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Δευτέρα 13/1/2020 στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη).

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι εδώ κι αρκετά χρόνια γεγονός στον τόπο μας. Τα αποτελέσματα και τις συγκρούσεις του ιμπεριαλισμού τα ζούμε στο πετσί μας σ’ οποιονδήποτε κλάδο και να εργαζόμαστε.

Μπροστά στους απαράδεκτους σχεδιασμούς που βαίνουν προς υλοποίηση από την κυβέρνηση για νέα δομή-φυλακή μεταξύ άλλων, καλούμε όλους τους συναδέλφους που προβληματίζονται γύρω από τις εξελίξεις να δώσουν το παρόν, διεκδικώντας:

·         Άμεσο κλείσιμο των «hot spot» σ' όλη τη χώρα.
·         Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
·         Κατάργηση της απαράδεκτης Συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ
·         Καμία νέα δομή-φυλακή.
·         Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των προσφυγικών δομών ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους. 
·         Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
·         Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.
·         Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
08/01/2019