Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη στην Αθήνα για τις κλειστές δομές - Καμία απόφαση στη σύσκεψη Δημάρχων με Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου


Χωρίς απόφαση η χθεσινή συνάντηση Περιφερειάρχη - Δημάρχων

Τον συντονισμό των δράσεων, που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων, σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Χίου, Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης.

Συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων, που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη αύριο, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή η χθεσινή σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης και να συναποφασιστεί η περαιτέρω στάση.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε ξανά χθες στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο. Ομάδα Αφγανών, κυρίως γυναικών, με τις οικογένειές τους κατέλαβαν το μεσημέρι την είσοδο του ΚΥΤ και έκλεισαν τον δρόμο, με αίτημα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή όπου έχουν σκηνές.

Με επέμβαση της αστυνομίας, μετά από διαπραγματεύσεις, η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Χτες κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης πληροφορήθηκε ότι η πολυαναμενόμενη σύσκεψη για το μεταναστευτικό που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη!

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε την δυσφορία του για την εξέλιξη αυτή της τελευταίας στιγμής κι ενδέχεται να μην παραστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο παραμένει η απόφαση του για σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων αυτοδιοικητικών για την Παρασκευή στις 12 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Στη σύσκεψη θα εξεταστούν και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις όλου του Βόρειου Αιγαίου.

Με πληροφορίες lesvosnews.net, ΑΜΠΕ