Συνεδρίασε η ΠΕΔ Β. Αιγαίου χωρίς Βέρρο και Μαρινάκη αλλα με Κ. Μουτζούρη- Οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις


Πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Β. Αιγαίου η οποία εκτός από τα τρέχοντα θέματα της ασχολήθηκε κυρίως με τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα  (22 και 23 Ιανουαρίου 2020)

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Αίσθηση έκανε η απουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του  Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη. Απουσίες που σχολιάστηκαν καθώς η συνεδρίαση αφορούσε και το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού και τις κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας. Στην συνεδρίαση συμμετείχε κανονικά ο Μιχάλης Μαμάκος.


Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κλείσιμο όλων των καταστημάτων του Β. Αιγαίου. Για το λόγο αυτό όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου θα πάρουν πρωτοβουλίες και μαζί με τους τοπικούς φορείς να είναι καθολική η συμμετοχή.

Παράλληλα θα εξεταστούν οι διαδικασίες προκειμένου να κλείσουν και τα σχολεία όλης της Περιφέρειας.

Τέλος όσο αφορά το κλείσιμο των λιμανιών και των αεροδρομίων θα εξεταστεί. 

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης εκφράζοντας τις αμφιβολίες του είπε χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχει λόγος να πυροβολήσουμε τα πόδια μας». Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αναφέρθηκε ότι πρέπει να είναι μαζικές κι ενωτικές οι κινητοποιήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης διακοπτόμενος συνεχώς από κλήσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητα του αλλά και την βεβαιότητα του ότι οι κινητοποιήσεις θα ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΠΕΔ οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου διανυκτέρευσαν στη Μυτιλήνη και μετέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πηγή lesvosnews.net