Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...." Μπανάνες χωρίς σανό....."


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλως τα παιδιά… Είπα να αραιώσουμε λίγο τις εμφανίσεις μας αλλά δεν μας αφήνετε σε ησυχία, οπότε εδώ είμαστε… Για πάμε:

+ Αγωνιστικά ο Αιολικός ανέκαμψε με τις δυο νίκες που πήρε και σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι ήταν πριν τις γιορτές. Όχι πως άλλαξε κάτι, απλά η έλευση ενός νέου προπονητή άλλαξε λίγο την κατάσταση στα αποδυτήρια, αλλά προσωπικά πιστεύω πως ακόμη και έτσι ο Αιολικός είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τις άλλες ομάδες. Παλληνιακός και Νέα Αρτάκη ήταν για γέλια εδώ που τα λέμε και ένας μέτριος Αιολικός τουλάχιστον την Κυριακή πήρε το τρίποντο.

+ Με δεδομένη την διάλυση της ΑΕΚ Τρίπολης και της Κορίνθου, την αδυναμία του Αχαρναικού και του Παλληνιακού να ακολουθήσουν, ο Αιολικός μπορεί να κινδυνεύσει μόνο από την Αρτάκη ελέω Γκόφα και τον Κιθαιρώνα Καπαρελλίου, αλλά η λογική λέει πως αν δεν γίνουν εγκληματικά λάθη δεν θα κινδυνεύσει. Για τις μεταγραφές δεν έχω άποψη, εκτός του ότι έχουν γίνει με μεγάλη καθυστέρηση αλλά τουλάχιστον έγιναν και ελπίζω όσοι παίξουν να προλάβουν να βοηθήσουν. Εξάλλου ο Αιολικός δεν έχει καθόλου εναλλακτικές όπως είδαμε και την Κυριακή στον πάγκο.

+ Πέραν του αγωνιστικού βέβαια μην νομίζετε ότι έχει αλλάξει κάτι άλλο στην ομάδα. Η ίδια νοοτροπία παραμένει. Οι παίκτες ξεπάγιασαν προχθές στον πάγκο και έκαναν ζέσταμα για να μην κρυώνουν, αφού μπουφάν δεν έχει πάρει ακόμα η διοίκηση, ενώ την Κυριακή η αποστολή πριν το ματς πήγε να φάει στο ΜΟΤΕΛ ανάμεσα σε σπασμένα μπουκάλια και ποτήρια, με το μενού να περιλαμβάνει μπιφτέκια με σάλτσα. Φυσικά κάποιοι δεν έφαγαν, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Ο Αιολικός αν σωθεί, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον Τζιμ ότι δεν τον παίρνει άλλο να συνεχίσει να κάνει αυτές τις γελοιότητες γιατί περί γελοιοτήτων πρόκειται. Δεν θα επανέλθω ξανά γιατί στο τέλος θα γίνουμε και γραφικοί να λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αλλά κάποιος πρέπει να είναι ο «κακός» της υπόθεσης. Έστω και αν αυτή είναι η μαιμού…

+ Πάμε και στα τοπικά. Με 4 και με 5 ποδοσφαιριστές έκανε προπόνηση ο Μανούσος τελευταία, είδε και απόειδε και κούνησε μαντήλι. Χτες πάντως στην πρώτη του Κουτρομπίλα, είχε καμία 20αρια παίκτες. Πάντα έτσι γίνεται όμως, όταν έρχεται νέος προπονητής.  Έξυπνη κίνηση πάντως ο Βαρβαγιάννης.  Γατίσια…

+ Καλά η  ανακοίνωση της Ανεμότιας δεν υπάρχει. Καλωσορίζει παίκτες που ήρθαν (Καλογήρου Ιωάννη, Γεωργακοπουλο Γεώργιο, Μιχαλέλλη Ιωάννη Γιακαλή Αθανάσιο, Καλιμαντζέρο Βασίλειο και Κουνιαρέλλη Ραφαήλ) και παράλληλα ανακοινώνει λύση συνεργασίας με κάποιους τους οποίους όχι δεν κατονομάζει αλλά τους αποκαλεί «όνομα και μη χωριό» δηλώνοντας μάλιστα άτυχη για την συνεργασία και χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά τους ανήθικη. Προφανώς αναφέρετε στον Μαλακό, στον Κουκούλη , στον Τηνιακό γιατί αυτοί έφυγαν, αλλά ρε παιδιά, έτσι είναι η μπάλα. Ηλία τι τα ήθελες μου λες?

+ Θέμα με τις αμοιβές των διαιτητών άνοιξε και δεν ξέρω πως και αν θα κλείσει. Παράγοντας σωματείου που είναι και εφοριακός στο επάγγελμα άνοιξε θέμα με την διαδικασία γενικότερα, (αν γίνονται οι κρατήσεις, που αποδίδονται κτλ) και μπορεί αυτό να προκαλέσει πολλές εξελίξεις. Δεν ξέρω δηλαδή αν αυτά που εισπράττουν οι διαιτητές τα δηλώνουν ή είναι «μαύρα», δεν ξέρω αν γίνονται οι κρατήσεις, αν αυτά που εισπράττει η ΕΠΣΛ από τους διαιτητές είναι νόμιμα κτλ. Αυτά πάντως τέθηκαν στις αρμόδιες αρχές και αναμένεται να υπάρχει συνέχεια. Όπως και συνέχεια θα υπάρξει και από πλευράς διαιτητών, που όπως λένε οι πληροφορίες μας δεν θα αφήσουν στην τύχη την συμπεριφορά του εν λόγω παράγοντα. Για να μην ψάχνετε, στο Δάφια – Φίλια έγινε το περιστατικό..

+ Και μιας και λέμε για διαιτητές, ο σύνδεσμος έμαθα έπαψε να υφίσταται και τυπικά πλέον, αφού η σφραγίδα του κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο. Έτσι και αλλιώς στην ΕΠΣΛ υπάγονταν εδώ και χρόνια αλλά υπήρχε ένα συμβούλιο. Τώρα ούτε αυτό δεν υπάρχει και δεν ξέρω αυτό τι συνεπάγεται.

+ Πάμε και λίγο στα Νομικά Πρόσωπα και στα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Η Βάσω ξεκίνησε δυναμικά λέει την θητεία της, μάλιστα φώναξε και μηχανικό του Δήμου στον  Ταρλά για να διαπιστώσει το πρόβλημα στο ταρτάν και να προχωρήσει τις διαδικασίες. Αυτό βέβαια έγινε μετά από επίσκεψη της στην Καλλονή και συνάντηση της με τον Βέρρο και τον Κατσαρό( κοτζάμ Πρόεδρος με την κλούβα πήγες βρε Βάσω και εσύ). Δεν ξέρω πως θα γίνει η διαδικασία και τι θέλει να κάνει  η Βάσω, ωστόσο επειδή εγώ τον σανό τον έχω εδώ και καιρό αποβάλλει από την διατροφή μου, θα της προτείνω να διαβάσει ένα ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου Βαγγέλη Παπαντώνη, (https://www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/thema-xronou-oi-meletes-gia-ta-tartan), με ημερομηνία 9 Αυγούστου του 2018. Σε αυτό τα ίδια πρόσωπα που θέλουν να κάνουν τις σημερινές διαδικασίες υπήρχαν και τότε, σε έναν ενιαίο δήμο με τα λεφτά στην άκρη κτλ.

+ Κατά τα άλλα είναι θέμα χρόνου η σύσταση νέου Νομικού Προσώπου στον Δήμο Μυτιλήνης, αφού και η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη και θα λήξει οριστικά όλο αυτό το κακοστημένο παιχνίδι που παίχτηκε προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο εγωισμός ορισμένων. Και φυσικά κανείς δεν θα την πληρώσει μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στα πράγματα, παρά μόνο οι ομάδες, οι παράγοντες και τα ίδια τα σωματεία.

+ Κατά τα άλλα ο συμπαθής Γιάννης εξακολουθεί να βρίσκεται στην θέση του γραμματέα της Βάσως, χωρίς να έχω αντιληφθεί πως έμεινε εκεί αφού ήταν το «πνευματικό παιδί» του Σταύρου.  Προφανώς έκανε καλό έργο και θεωρήθηκε αναγκαίος για να συνεχιστεί το έργο αυτό. Μόνο που θα ήθελα από την Βάσω επειδή με διαβάζει, να μου διευκρινίσει, πως πληρώνεται αυτός ο Γιάννης βρε παιδί μου ενάμιση χρόνο τώρα. Είμαι να σκάσω. Γιατί αν είναι εθελοντικά εκεί, προσφέρομαι να γίνω και εγώ εθελοντής Βάσω και να μοιραζόμαστε τις ώρες. Για σκέψου το και μου λες…

+ Εξαιρετική η εκδήλωση της Τοπικής του Βόλεϊ στο Κλειστό πριν μερικές ημέρες. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το πόσα παιδιά απασχολεί το άθλημα. Μιλάμε για δεκάδες κορίτσια κυρίως σε όλες τις ηλικίες. Μακράν το βόλεϊ έχει γίνει το δεύτερο άθλημα στο νησί, με το μπάσκετ να φυτοζωεί και κάθε χρόνο να υποβαθμίζεται. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει. Δείτε τους παράγοντες, δείτε το μεράκι και θα καταλάβετε…

+ Με αυτά και με αυτά, ηρέμησε και ο Σταύρος. Άνθρωπος δεν ασχολείται μαζί του. Το κατάφερε και αυτό..

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Εις το επανιδειν…