«Με ένα καφέ… Δημιουργούμε.»….Για την Προβολή της Λέσβου



Στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημέρωσης  και διαλόγου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου «Με ένα καφέ… Δημιουργούμε.» το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, στο Ξενοδοχείου Δελφίνια.

Η συνάντηση αφορούσε την προβολή της Λέσβου, στον σχεδιασμό και στα επόμενα βήματα επικοινωνιακής στρατηγικής του δικτύου «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», στην επανατοποθέτηση της Λέσβου στις τουριστικές αγορές και στις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέρθηκε στη δυναμική και τη μεγάλη αναγνωρισημότητα που έχει πλέον αποκτήσει το brand «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», που αφορά τον καθορισμό και την τοποθέτηση του τόπου σε Διακριτό Τουριστικό Προορισμό και το οποίο έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, σε όλη την Λέσβο. Από τους tour operators που επισκέπτονται το νησί, από τοπικούς φορείς και συλλόγους και από μία σειρά συνεργασιών εντός και εκτός Λέσβου που έχει πετύχει το δίκτυο.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις μεγάλες διοργανώσεις και τα φεστιβάλ που θα γίνουν το 2020 καθώς και για να τον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού που δημιουργείται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Στην συζήτηση ιδιαίτερος προβληματισμός υπήρξε για την επιρροή του μεταναστευτικού και της ειδησιογραφίας που σχετίζεται με αυτό στην εξέλιξη των κρατήσεων για την τουριστική σεζόν καθώς και για την έλλειψη αναγνώρισης της δουλειάς και της αναγνωρισημότητας του Lesvos the other Aegean από θεσμικούς φορείς.