Κόντρα Βερρου με κατοίκους Μυτιλήνης – Μόριας – Παναγιούδας – Αφάλωνα – Παμφίλων.. για το ΚΥΤ της Μοριας


Ανακοίνωση από τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μυτιλήνης – Μόριας – Παναγιούδας – Αφάλωνα – Παμφίλων και απάντηση από τον Τ. Βερρο

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μυτιλήνης – Μόριας – Παναγιούδας – Αφάλωνα – Παμφίλων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων χωριών, συντασσόμεθα απόλυτα με την θέση του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη που εξέφρασε σε απάντηση των δηλώσεων του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου περί νέας δομής προσφύγων – μεταναστών στη Μόρια.
Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου να μην υποδεικνύει λύσεις για το μεταναστευτικό εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου του.

Οι Πρόεδροι:
Κουζινόγλου Αλέκος
Μαστρογιάννης Ιωάννης
Βιόλατζης Ευάγγελος
Κουρογένης Κωνσταντίνος
Αντωνέλλος Αντώνιος
Ψούνος Αθανάσιος  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση των Προέδρων των Κοινοτήτων Μυτιλήνης – Μόριας – Παναγιούδας – Αφάλωνα – Παμφίλων, στην οποία υποστηρίζουν ότι συντάσσονται «απόλυτα με την θέση του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη που εξέφρασε σε απάντηση των δηλώσεων του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου περί νέας δομής προσφύγων – μεταναστών στη Μόρια», αλλά και την προτροπή τους προς τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο «να μην υποδεικνύει λύσεις για το μεταναστευτικό εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου του», τους παραπέμπουμε στην σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης.

Η επίμαχη απόφαση-ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης είναι η εξής:

- Όχι  επιπλέον δομή στο δήμο Μυτιλήνης
-Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού
-Φιλοξενία στο ΚΥΤ της Μόριας στη δυναμικότητά του των 2800 ανθρώπων
-Έλεγχος ΜΚΟ
-Ενίσχυση με προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων

Βάσει αυτής της απόφασης λοιπόν που υποστηρίζει σαφέστατα την διατήρηση του ΚΥΤ της Μόριας, θα πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη οι πρόεδροι των προαναφερθέντων κοινοτήτων να αναρωτηθούν σε τι ακριβώς συντάσσονται με τον κ. Κύτελη και να ανασκευάσουν αυτή την άκρως διχαστική τους παρέμβαση.

Σε ότι αφορά δε την προτροπή τους προς τον κ. Βέρρο να μην υποδεικνύει λύσεις για το μεταναστευτικό εκτός των διοικητικών του ορίων –αν και δεν συμβαίνει καθόλου αυτό- θα πούμε πως γενικά συμφωνούμε.

«Τα (εύλογα) παράπονά σας στο δήμαρχο».