ΕΚΤΑΚΤΟ: Τώρα η σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο ΥΠΕΣ- Παρόντες οι Κυτελης, Μουτζούρης


Ένα πραγματικό αλαλούμ…

Στην αρχή ξέραμε ότι η σύσκεψη θα γίνει σήμερα.. χτες μάθαμε ότι θα γίνει αύριο.. και πριν λίγο μάθαμε ότι ξεκινάει σε λίγα λεπτά….

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί στις 3:00 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά από πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού ο υπουργός Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος συγκαλούν σύσκεψη για το μεταναστευτικό.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Παρόντες στη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών θα είναι και οι βουλευτές, των οποίων οι περιφέρειες δοκιμάζονται από τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα, καθώς και σε αυτές που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.

Στην σύσκεψη σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες θα δώσουν το παρών και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη. 

Ο δήμαρχος βρισκόταν στην Αθήνα για άλλο λόγο, και συγκεκριμένα για σύσκεψη της ΚΕΔΕ. Απο την σύσκεψη θα απουσιάζει ο κος Βερρος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχέδιο της κυβέρνησης για το  μεταναστυτικό/προσφυγικό, όπως αυτό είχε παρουσιαστεί πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Νοεμβρίου ο Στέλιος Πέτσας και ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχαν παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης βάσει του οποίου προβλέπεται αυστηρότερη φύλαξη συνόρων με συγκρότηση ενιαίου φορέα, κλειστά κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, αποσυμφόρηση των δομών και αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.