Ο "Ηφαιστίωνας" στην Λέσβο- Στους δρόμους τα συνεργεία του δήμου Μυτιλήνης


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Λέσβο.

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης , ενημερώθηκε ότι είχε ξεκινήσει να χιονίζει στο Εθνικό δίκτυο Μεγάλης Λίμνης Αγιάσου- Αμπελικού
Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή ο Εντελταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποίίας, Μιχάλης Φραντζέσκος και ο Προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Αλεξίου με εκχιονιστικό μηχάνημα ι σε συνεργασία με την Περιφέρεια , για να μπορέσει να καθαριστεί και να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο .

Επι τόπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν για την πορεία της επιχείρησης καθαρισμού του οδικού δικτύου.

Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Μυτιλήνης παραμένει στην περιοχή του Αμπελικού και συνεχίζει τον καθαρισμό του οδικού δικτύου
Υδροφόρα του Δήμου Μυτιλήνης καθαρίζει από το πρωί το δρόμο Μυτιλήνης αεροδρομίου και τμήμα του δρόμου στην περιοχή Θερμής , από τα φύκια που λόγο των ισχυρών ανέμων έχουν κατακλείσει το οδόστρωμα προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης έγκαιρα είχε προνοήσει και είχε προμηθευτεί αλάτι και ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να μην αποκοπεί κανένα τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου Μυτιλήνης και να αποφευχθούν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας».
Μέχρι αύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 που αναμένεται η υποχώρηση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Πολιτική Προστασία , προσωπικό – μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης θα είναι σε επιφυλακή.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                 ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ