Π. Χριστόφας : «Δυναμικές κινητοποιήσεις..με σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ε. Έ.. για το μεταναστευτικό»


Επιστολή Παναγιώτη Χριστόφα στον Περιφερειάρχη για το Μεταναστευτικό

Επιστολή σχετικά με το Μεταναστευτικό ζήτημα έστειλε στον Περιφερειάρχη ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας, καλώντας του να μεταφέρει τη θέση των τοπικών κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου για την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών και το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Επιπλέον τον κάλεσε να συντονίσει σε συνεργασία με τους φορείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, που θα στείλουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως οι κάτοικοί τους δεν θα ανεχθούν πλέον τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Μεταναστευτικό κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στη Χίο, και με αφορμή τις επόμενες συναντήσεις σας με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, σας καλούμε να μεταφέρετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την θέση του συνόλου των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, για την κάθετη διαφωνία με το σχέδιο δημιουργίας νέων δομών σε οποιαδήποτε περιοχή καθώς επίσης και την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών.

Σας καλούμε επίσης, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του Βορείου Αιγαίου, να συντονίσετε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, οι οποίες θα στέλνουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον τόπο ενός «εγκλήματος», με θύματα όχι μόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (μεγάλο ποσοστό των οποίων γυναίκες και παιδιά), που προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και χιλιάδες ντόπιους, που βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζεται και να χάνει μέρα με τη μέρα κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που η Κυβέρνηση έχει καταφανέστατα καταδικάσει τα νησιά μας σε αυτό το ζοφερό μέλλον. Έχουμε καθήκον όμως να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά ό,τι είναι δίκαιο και σωστό για τον τόπο μας.

Αναμένοντας τις επόμενες ενέργειές σας,
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Χριστόφας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής παράταξης
«ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο»