Σύσκεψη για το μεταναστευτικό συγκαλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου


Πρόσκληση

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους του νησιού μας, τα σωματεία, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους φορείς της Λέσβου να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/1/2020 στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43), με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό, έτσι ώστε με καλύτερο συντονισμό και κοινή δράση, να διεκδικήσουμε την λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για το προσφυγικό ζήτημα και να διαμορφώσουμε αιτήματα για τη κλιμάκωση της αγωνιστικής διεκδίκησης.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ