Γκάφα ολκής: ΕΔΕ για το «εκ παραδρομής έγγραφο» σχετικά με το νεκροταφείο μεταναστών και τον άτυπο ιμάμη της Λέσβου


Εκ παραδρομής συντάχθηκε το έγγραφο αναφορικά με την ταφή των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών λέει ο δήμος Μυτιλήνης.

Σάλος έχει ξεσπάσει από χτες με την διάρρευση έγγραφου …. σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου, το οποίο υπογράφει και σφραγίζει ο κ. Κύτελης όπου αναφέρονται τα παρακάτω: «Με το παρόν ενημερώνουμε ότι παραχωρούμε άδεια στον Ιμάμη του νησιού της Λέσβου κ. Μουσταφά Νταόυι να αναλαμβάνει τις κηδείες και την ταφή μεταναστών και προσφύγων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Κάτω Τρίτους».

Πάντως ο δήμος Μυτιλήνης και οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι…. πηγαίνουν από γκάφα σε γκάφα καθώς ενώ χτες με ανακοίνωση ουσιαστικά παραδεχόταν την ύπαρξη του έγγραφου σήμερα τα άλλαξαν λέγοντας πως συντάχτηκε εκ παραδρομής… Τελικά τι ισχύει;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Μυτιλήνης:

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε αναφορικά με την ταφή των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

«Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου συντάχθηκε εκ παραδρομής και για το λόγο αυτόν δεν έλαβε ποτέ αριθμό πρωτοκόλλου ούτε και πίνακα αποδεκτών, στοιχεία απαραίτητα για οποιοδήποτε έγγραφο Δημόσιας Υπηρεσίας και ως εκ τούτου και του Δήμου Μυτιλήνης.
Είναι απορίας άξιον πώς ένα ανύπαρκτο στην ουσία έγγραφο βρέθηκε να δημοσιεύεται σε συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ιστότοπο, Κυριακή βράδυ.
Εξαιτίας της σοβαρότητας του περιεχομένου του εγγράφου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση τυχόν ευθυνών.»

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

Επειδή σήμερα περιέργως τέθηκε θέμα ιμάμη στο νησί μας, να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω ιμάμης υφίσταται χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλεια του Ελληνικού Κράτους, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.